Muzika, kao univerzalni jezik, spaja ljude iz svih krajeva svijeta. Naši stipendisti nisu izuzetak. Oni pronalaze svoj put u različitim područjima, od kojih je jedno i muzika. Ovi talentirani pojedinci istakli su se svojom strašću i predanošću, postavljajući visoke standarde u svojim profesijama. Neki od njih odlučili su se za preduzetništvo na poljima svojih interesovanja.

U novoj epizodi Podcasta razgovarali smo s Mehmedom Mehićem, koji sa svojim timom uspješno vodi kompaniju “Sound Solutions”. Kako se javila ljubav prema muzici i zašto se odlučio na poduzetništvo, samo su neke od tema o kojima smo razgovarali.

Jedan trenutak koji bih zasigurno stavio kao početak u svojoj muzičkoj karijeri je taj neki četvrti razred u osnovnoj školi kada sam zacrtao sebi cilj da završim Muzičku akademiju. Nisam ja tad znao da li postoji takva škola. Meni je cilj bila muzika i to je jedna životna odluka.

Mehmed je s nama zavirio u svoju budućnost te podijelio svoje planove. Sam voli za sebe reći kako inače na stvari gleda vrlo široko pa mu možda to ponekad i predstavlja izazov jer se njegova interesovanja stalno nadograđuju:

Imam velike ambicije kad je u pitanju i stejdž i veliki koncerti. Već sam radio na nekim takvima. To me inspirira: bina, rasvjeta, razglas, posebno ton. Muzički studio jedna je od najvećih ljubavi. Kreiraš nešto što će biti možda popularno i ostati zapis u svakom slučaju.

Naši stipendisti su dokaz da se strast, predanost i talent mogu spojiti kako bi se postigli izvanredni rezultati.

Cijeli razgovor dostupan je na linku ispod: