U subotu, 21. sepetmbra tekuće godine održana je druga redovna Sjednica Skupštine Alumni kluba Fondacije Hastor, gdje smo još jedanput okupili naše bivše stipendiste i prijatelje u toplom okruženju ASA Instituta u Sarajevu. Alumni klub Fondacije Hastor je mjesto koje od samog osnivanja okuplja različite generacije mladih i perspektivnih ljudi, bivših stipendista, koji su u Fondaciji Hastor stekli najljepša životna iskustva i prijateljstva za cijeli život, stoga svaki od sastanaka neizostavno bude ispunjen radošću i posebnim sjećanjima.

Sjednicu je otvorila predsjednica Skupštine Alumni kluba Fondacije Hastor Marizela Hadžić koja je zajedno s Eminom Sijahović, zamjenicom predsjednice, i Alemom Merdićem, sekretarom, najavila buduće aktivnosti i plan njihove realizacije te je usvojen izvještaj o radu za prethodnu te plan i program za narednu godinu.

Iako je prošla tek godina dana od osnivanja Skupštine Alumni kluba Fondacije Hastor, mogu kazati da se iznimno radujem svemu što nas čeka u budućnosti. Nakon usvajanja Zapisnika s prethodne sjednice i Godišnjeg izvještaja o radu Alumni kluba, predstavili smo plan aktivnosti za narednu godinu. Sve aktivnosti vodit će članovi Skupštine i vjerujem da nas u budućnosti čeka mnoštvo lijepih priča na koje ćemo biti ponosni, ističe predsjednica Skupštine Marizela Hadžić.

Bila je ovo prilika da se prisjetimo svih zajedničkih trenutaka i uspjeha koje smo postigli, ali i da podijelimo iskustva i nove ideje o aktivnostima koji nas čekaju u budućnosti. Sjednica je bila izuzetno produktivna i svi su prisutni članovi Skupštine aktivno učestvovali i iznijeli mnogo korisnih ideja kako da u narednoj godini Alumni klub provede što više aktivnosti. Svi članovi Alumni kluba svjesni su važnosti inspirativnog i motivirajućeg okruženja kojeg njima, a ni sadašnjim stipendistima Fondacije Hastor nikada nije manjkalo.

Velika mi je čast i zadovoljstvo bilo prisustvovati još jednoj redovnoj Sjednici Skupštine Alumni kluba Fondacije Hastor. Mnoge emocije preplave čovjeka u trenutku, beskonačno je pozitivnih sjećanja na naša stara druženja, volontiranja, izazove, odgovornosti i stara prijateljstva. Ovakva druženja uvijek ostave trag ljepote i iščekivanja budućih dešavanja, ali i zadovoljstvo istinske pripadnosti jednoj ogromnoj porodici koja pomaže velikom broju mladih ljudi da postanu uspješni članovi svoje zajednice, onako kako smo to i sami postali, ističe član Skupštine Alumni kluba Dino Habib.

Posebno se radujemo svakoj narednoj sjednici Alumni kluba, gdje ćemo kao i dosada, u pozitivnom ozračju promovisati našu misiju i čuvati  prijateljstva koja su se razvila tokom svih ovih godina.