Hamza Turulja, stipendista Fondacije Hastor i bosanskohercegovački karatista, nastavlja briljirati širom svijeta i donositi nove medalje u svoju domovinu. Naš viceprvak na Mediteranskom karate prvenstvu koje je održano prethodnih dana u Italiji, pobjedio je predstavnike Libije, Crne Gore i Italije.

Iako osvaja svijet svojim borilačkim vještinama, hrabrošću i snagom, Hamza niže uspjehe i na akademskom polju. Samo nekoliko sati nakon što je stigao u Sarajevo nakon Mediteranskog prvenstva, našao se pred komisijom Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i uspješno odbranio diplomski rad te stekao zvanje profesora sporta i tjelesnog odgoja.

Tu nije kraj, naš sjajni stipendista nastavlja svoje obrazovanje na većem stepenu – master studiju, a ovom prilikom prenosi nam i impresije zbog lijepih dešavanja ovih dana:

Zadovoljan sam svojim nastupima na Mediteranskom prvenstvu. Ponosan sam što sam na ovom velikom takmičenju predstavljao reprezentaciju Bosne i Hercegovine te nastavio kontinuitet vrhunskih rezultata. Završetak studija, koji se dogodio neposredno nakon dolaska u Sarajevo, odraz je mojih četiri godine studiranja, gdje sam uz mnogobrojne sportske, akademske i privatne obaveze sve uspješno izbalansirao. Ovom prilikom zahvaljujem Fondaciji Hastor na kontinuiranoj podršci.

Čestitamo našem uspješnom sportisti i s velikim uzbuđenjem čekamo njegove nove uspjehe.