Adelisa Begić izdala svoju prvu knjigu

Naša stipendistkinja Adelisa Begić iz Jajca, koja ima nepunih 16 godina izdala je svoju prvu knjigu! Roman koji nosi naziv “Tvoja ljepota mijenja svijet” nastao je dok je Adelisa imala samo 14 godina, a kako otkriva, u pripremi je i njena druga knjiga.

Adelisa je stipendistkinja Fondacije Hastor već dvije godine. Živi u Jajcu gdje pohađa Srednju medicinsku školu „Nikola Šop“. Ističe da mnogo voli da čita. Najprije je čitala Nuru Bazdulj-Hubijar, a sada češće čita Noru Roberts i druge američke bestsellere. Pisanje za nju predstavlja bijeg od realnosti, neki ljepši svijet koji rado opisuje na papiru, a kako su se ti papiri počeli množiti, odlučila ih je spakovati u jedan roman.

Kao što većina mojih vršnjaka odluči da se bavi nekim sportom ili da svoje slobodno vrijeme provode u kafićima mene pisanje ispunjava i odlutam u neku drugu sferu, tamo gdje su stvari posložene onako kako ja želim. Inspiraciju pronalazim u svemu. Knjige koje pišem nemaju nikakvu povezanost s mojim životom. Ja pišem knjigu, a ne ona mene”, ističe Adelisa.

Radnja romana „Tvoja ljepota mijenja svijet“ smještena je u Sarajevo, grad koji ima poseban značaj za Adelisu. Roman je ljubavnog karaktera, a likovi i događaji u romanu su plod Adelisine mašte.  Prvu promociju knjige planira napraviti uskoro u svom gradu Jajcu, a želja joj je da održi promociju i u drugim gradovima.

„Podrška Fondacije Hastor mi zaista puno znači i bila sam oduševljena i stvarno mnogo zahvalna danas kad ste me nazvali. Planiram nastaviti školovanje u Bosni i Hercegovini. Želim da ostanem u svojoj državi i da tu gradim svoju karijeru kao pisac, ali i kao budući medicinar. Volim medicinu i što se toga tiče želim nastaviti s medicinom“, poručuje naša stipendistkinja.

Svi u Fondaciji smo izuzetno ponosni na Adelisu i želimo joj mnogo uspjeha i još mnogo sjajnih izdanja u budućnosti!

 

Džulisa Otuzbir