Dan otvorenih vrata ASA Prevent grupacije

09.06.2018 Danas je u sjedištu ASA Prevent grupacije održan dan otvorenih vrata. Danu otvorenih vrata je prisustvovalo više od 120 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Uposlenici Grupacije su prisutnim učenicima predstavili rad Grupacije. Kroz veoma detaljnu prezentaciju učenicima je predstavljeno sve ono čime se Grupacija bavi i sve industrije u okviru kojih posluje. Naglašene su komparativne prednosti rada u jednoj takvoj kompaniji i mogućnosti koje pruža potencijalnim uposlenicima kroz svoju poslovnu mrežu. Učenici su rado govorili o tome šta bi voljeli da rade kada završe svoje školovanje, a kolege iz ASA Prevent grupacije su ih svojih savjetima i otvorenošću usmjeravale u onom smjeru koji za njih smatraju najkorisnijim. Neke od informacija koje su predstavljane dobile su posebnu pažnju i interes  učenika:

  • Komponente iz Prevent grupacije se nalaze u svakom trećem automobilu proizvedenom u Evropi
  • ASA grupacija stabilno raste već 22 godine
  • Zajedno, ove dvije grupacije su do sada zapošljavale u prosjeku po jednog radnika dnevno i danas ASA Prevent porodica broji 7200 članova

S obzirom na veliki interes mladih koji svakodnevno pokazuju za rad u okviru ASA Prevent grupacije, već u  narednom periodu bit će organizovani novi slični događaji.

Ovaj događaj je aktivnost projekta „Jačanje prakse obrazovanja u BiH – uvođenje dualnog sistema“ koji provode Prevent grupacija i Fondacija Hastor u okviru programa PrilikaPlus koji podržava Vlada Švicarske.