FONDACIJA HASTOR UPRILIČILA DRUŽENJE SA BIVŠIM STIPENDISTIMA

Početkom oktobra u sjedištu Fondacije Hastor upriličeno je druženje sa bivšim stipendistima Fondacije Hastor. Uprkos brojnim obavezama, veliki broj bivših stipendista rado se odazvao pozivu i uživao u predivnom druženju.

Fondacija Hastor tokom devet godina rada podržala je obrazovanje blizu 2000 mladih osoba. Mnogi stipendisti uspješno su okončali svoje obrazovanje, a nove životne stranice nastavili su ispisivati kroz prvo radno iskustvo, izgrađujući svoje ličnosti poučeni vrijednostima Fondacije Hastor. Pozivu na zajedničko okupljanje odazvali su se naši mnogi bivši stipendisti sa željom da se svojim prisustvom zahvale dugogodišnjoj podršci Fondaciji Hastor, ujedno koristeći priliku da se međusobno druže. Mnogi stipendisti složili su se da danas ne bi bili to što jesu bez pomoći Fondacije. Kako ističu, Fondacija Hastor je za njih pored finansijske podrške, predstavljala, a i danas predstavlja ogromnu moralnu podršku i siguran oslonac u životu. Zahvaljujući stečenom obrazovanju i volontiranju u Fondaciji, naši bivši stipendisti postali su sposobni da donesu promjene u svojim lokalnim zajednicama. Neki od naših stipendista, jureći svoje snove, otišli su daleko od svojih domova, u različite krajeve svijeta, noseći u sebi vrijednosti koje im je trajno usadila Fondacija.

„Po uspješnom završetku studija, odselila sam u Italiju i sada radim kao menadžer za jednu od pet najvećih multinacionalnih firmi na svijetu. Bez Fondacije Hastor ne vjerujem da bilo moguće ostvariti takav uspjeh. Od učitelja Rame nosim nauk da je obrazovanje najveće bogatstvo koje pojedinac može posjedovati i trudim se i da lično pomognem studentima koji marljivo uče i vjeruju da samo tako možemo promijeniti sebe pa i svijet.“ – Fikreta Omerović- Muratović

Svoju zahvalnost Fondaciji Hastor pojedini bivši stipendisti odlučili su iskazati tako što su i sami postali donatori Fondacije, što je u konačnici i san svakog stipendiste. Iako nisu više stipendisti, svi dodaju kako su u svakom trenutku na raspolaganju Fondaciji Hastor.

„Nema dana kada se ne sjetim Fondacije Hastor. Nema dana kad ne zahvalim Fondaciji na svemu sto me naučila. Odgovornost, red, rad, disciplina, upornost, želja za uspjehom. Želja za pobjedom. Svemu tome me naučila moja Fondacija. Bilo mi je neizmjerno drago kad sam nakon nekog vremena ponovno srela ljude od kojih sam sve to učila, koji su mi pokazali put ka uspjehu.“- Azra Malanović

Džulisa Otuzbir