Fondaciji Hastor uručeno priznanje na Gala svečanosti u Washingtonu

Tokom Gala svečanosti koja je u subotu održana u organizaciji ACBH, Savjetodavnog vijeća za BiH u Washingtonu, posebno priznanje za doprinos razvoju obrazovanja i mladih u BiH dodijeljeno je Fondaciji Hastor.

Radi se o najznačajnijem okupljanju bh. poslovne i akademske dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama, kojoj je ove godine prisustvovao i bivši američki predsjednik Bill Clinton, a kome je ovom prilikom uručena nagrada za životno djelo. Pored njega, svečanosti su prisustvovale i brojne druge ugledne zvanice, privrednici, filantropi, kongresmeni i senatori.

Priznanje je u ime Fondacije Hastor preuzeo dugogodišnji član Upravnog odbora Almir Jazvin.
“Izuzetna nam je čast da su ideja i vrijednosti koje zastupamo, kao i sam doprinos Fondacije Hastor prepoznati od strane ove eminentne organizacije te da večeras imamo priliku u ovakvom društvu poslati poruku 1860 stipendista Fondacije Hastor. Fondacija Hastor svoje stipendiste podstiče na učenje, zalaganje i rad za društvenu zajednicu. Vjerujemo da je ova nagrada još jedna potvrda uspjeha u onome što radimo i predstavlja nam motiv da nastavimo sistemski raditi na unapređenju obrazovnog sistema u BiH”, izjavio je Almir Jazvin tokom obraćanja te se na kraju još jednom zahvalio organizatorima na ovom značajnom prizanju i pozvao na zajednički angažman i intenzivniju saradnju na polju obrazovanja, kao i saradnje između BiH i dijaspore.

Osnovana 2007. godine, ACBH je vodeća nevladina organizacija koja radi na rješavanju interesa bosansko-američke dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama i zagovara jedinstvenu, multietničku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu.