Ko su sretni dobitnici ruksaka s logom Fondacije Hastor?

U mjesecu oktorbu Fondacija Hastor je završila podjelu ruksaka s logom Fondacije. Naš donator Prevent BH namjenski je izradio ruksake za stipendiste Fondacije, kao i za djecu s područja pogođenih poplavama.

Volonteri Fondacije Hastor najprije su posjetili Miliće, naselje Skugrići, pa su učenicima OŠ „Aleksa Jakšić“ i OŠ „Raševo“ poklonili ruksake. Radi se o područnim školama koje su mnogo udaljene od centra grada. Unatoč pozitivnoj činjenici, jer se škole nalaze u prirodi, djeca moraju preći dug put kako bi stigli do školskih klupa. U zimskom periodu je taj put još više otežan, kažu roditelji.

Prilikom predaje ruksaka, djeca su bila jako sretna i zahvalna volonterima Fondacije Hastor koji su odvojili svoje vrijeme kako bi ih posjetili i obradovali na udaljenim lokacijama.

Ubrzo nakon podjele ruksaka u Milićima, u saradnji s Udruženjem građana Mostovi Nade, Fondacija Hastor je obradovala 409 učenika osnovne škole u Modriči i Vukosavlju, naselja Modrički Lug, Tarevci i Jakeša. Naši volonteri Admir Sivić, Adisa Mahmutović i Merima Kavazović su bili prisutni na tom događaju i pomogli su volonterima Udruženja Mostovi Nade prilikom podjele ruksaka.

Roditelji iz Modriče i Vukosavlja su uputili riječi zahvalnosti Fondaciji Hastor i njenim volonterima.

Fondacija Hastor, kako smo i ranije kazali, podijelila je preko 1000 ruksaka svojim stipendistima osnovnih i srednjih škola, te je na ovaj način okončana plemenita akcija pokrenuta usljed poplava koje su zadesile BiH u maju 2014. godine.