Kompanija Wolf Theiss stipendistima donirala računare

Kompanija Wolf Theiss, jedna od vodećih odvjetničkih kompanija u Evropi, poklonila je šest računara stipendistima Fondacije Hastor. Fondacija Hastor se pobrinula da ovi računari dospiju u ruke stipendista kojima su zaista bili neophodni. Stipendisti, u ovom slučaju stipendistkinje, koje su dobile računare su: Alija Čakić, Fatima Mešković, Danka Lazić, Džulisa Otuzbir, Mirsada Velagić i Aldijana Spahović. Sve stipendistkinje su se složile da im je ova donacija uveliko olakšala svakodnevni život, posebno na polju komunikacije i obrazovanja. Zajedno s Fondacijom Hastor djevojke se zahvaljuju kompaniji Wolf Theiss na njihovoj društvenoj odgovornosti, a posebna im je čast što su izabrali našu fondaciju i naše stipendiste koji će svojim radom i uspjehom opravdati njihovo povjerenje.
Wolf Theiss je jedna od vodećih odvjetničkih kompanija u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi (CEE/SEE). Svoj izgled su izgradili na kombinaciji nekonkurentnog lokalnog znanja i snažne međunarodne sposobnosti. Svoju prvu kancelariju su otvorili u Beču prije više od 60 godina. Njihov tim danas okuplja više od 300 pravnika iz širokog spektra pozadina koji rade u uredima 13 zemalja širom CEE/SEE regije. Jedna od tih kancelarija otvorena je i u Sarajevu. Njihov tim se sastoji od lokalno kvalificiranih, visoko iskusnih advokata, čija se stručnost proteže na sva područja općeg korporativnog prava, bankarstva i finansija, spajanja i akvizicija, nekretnina i zakona o zapošljavanju.

“Dobivši vijest da sam jedna od sretnih dobitnica kompjutera od kompanije Wolf Theiss, jako sam se obradovala. S obzirom na to da nisam imala kompjuter, dobro mi je došao prvenstveno zbog izrade seminarskih radova, zatim kako bih mogla ažurnije da pratim sajt fakulteta, te rad Fondacije Hastor” kaže Danka Lazić.

Džulisa Otuzbir