Konkurs za najbolje likovne radove stipendista Fondacije Hastor

Fondacija Hastor uz podršku Prevent Grupacije raspisuje konkurs za najbolje likovne radove stipendista Fondacije Hastor.

Broj radova koje jedan učenik ili student može dostaviti nije ograničen. Tema i tehnika su slobodne i prepuštene kreativnosti učesnika. Obuhvata sve ono što stipendisti Fondacije Hastor smatraju vrijednim predstavljanja. Cilj likovnog konkursa je da podstakne mlade na kreativno izražavanje i razmišljanje.

Konkurs je otvoren za sve stipendiste učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta u BiH u tri kategorije:

  • Najbolji likovni rad osnovca
  • Najbolji likovni rad srednjoškolca
  • Najbolji likovni rad studenta

Učešćem u konkursu autori daju saglasnost za korištenje likovnih radova u svrhu realizacije i promocije konkursa – plakat, bilten itd. Radovi se ne vraćaju.

Komisija likovnog konkursa pregledat će sve prispjele radove i odabrati najbolje. Autori najboljih radova bit će blagovremeno obaviješteni telefonom. Za pobjednike likovnog konkursa obezbijeđeni su certifikati i prigodne nagrade.

Sve stipendiste molimo da najkasnije do 13. novembra 2019. godine. pošalju svoje radove poštom na adresu Fondacije Hastor: Bulevar Meše Selimovića 16, 71000 Sarajevo, sa naznakom: Za likovno takmičenje.

Predmet razmatranja komisije za odabir neće biti radovi koji:

  • Nisu dostavljeni do navedenog roka za prijavu
  • Likovni radovi uz koje nije označeno ime i prezime učenika ili studenta koji šalje svoj rad