Likovno takmičenje stipendista Fondacije Hastor

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se pridružite početku obilježavanja 10 godina rada Fondacije Hastor, učestvujući u nagradnom likovnom takmičenju za stipendiste Fondacije Hastor.

Ideja ovog takmičenja je da putem kreativne likovne ekspresije, djeca i mladi iskažu svoja svakodnevna zapažanja i razmišljanja koja mogu, ali ne moraju imati povezanosti za svojom pripadnosti velikoj porodici Fondacije Hastor.

Takmičenje je otvoreno za sve stipendiste učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta u BiH u tri kategorije:

  • Najbolji likovni rad osnovca
  • Najbolji likovni rad srednjoškolca
  • Najbolji likovni rad studenta

Uz pomoć stručnog žirija iz oblasti likovnog stvaralaštva, obrazovanja i nevladinog sektora, odabrat će se najbolji likovni radovi prema gore navedenim kategorijama. Pored izložbe pristiglih radova u povodu desetogodišnjice uspješnog rada Fondacije Hastor, najbolji radovi će biti i prikladno nagrađeni.

Sve stipendiste molimo da najkasnije do 10. marta 2016. g. pošalju svoje radove poštom na adresu Fondacije Hastor: Bulevar Meše Selimovića 16, 71000 Sarajevo, sa naznakom: Za likovno takmičenje.

Predmet razmatranja komisije za odabir neće biti radovi koji:

  • Nisu dostavljeni do navedenog roka za prijavu
  • Likovni radovi uz koje nije označeno ime i prezime učenika ili studenta koji šalje svoj rad