Ne odustajte od svojih snova!

U subotu, 11. februara 2017. godine u prostorijama ASA Prevent grupacije održan je redovni mjesečni sastanak studenata stipendista Fondacije Hastor. Kao i svaki drugi, i ovaj sastanak je bio odlična prilika za naše stipendiste da se bolje upoznaju, razmijene svoja znanja i iskustva te nauče nešto novo.

 

Smatramo da je motivacija jedan od ključnih faktora za napredovanje i usavršavanje. Ovo je jedan od razloga zbog kojeg se trudimo da naše stipendiste upoznajemo s mladim, perspektivnim i nadasve uspješnim ljudima i njihovim inspirativnim životnim pričama. Primjer jedne takve uspješne osobe jeste i naš ovomjesečni predavač – Darko Savić. Trenutno najbolji bh. kajakaš, član Kajak-kanu kluba „Vrbas“ i apsolvent na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjoj Luci. Darko Savić se svojim uspjesima plasirao u sami vrh kajakaške „scene“ i spada među najuspješnije kajakaše svijeta.

S našim stipendistima je podjelio svoju životnu priču. Govorio je o samim začecima svoje karijere, kao i svim preprekama s kojima se susreo na putu ka vrhu. Podrška države je izostala na samom početku, ali ga to nije obeshrabrilo i nastavio je dalje, hrabro i istrajno. Dok su njegove kolege na svjetskim prvenstvima odsjedale u najskupljim hotelima, Darko je spavao u svom šatoru i usprkos svemu tome nizao odlične rezultate. S nama je podijelio utiske sa druženja sa stipendistima Fondacije Hastor, a našim stipendistima, kao i svim mladim ljudima u BiH, je poručio da ne odustaju i da budu istrajni u ostvarivanju svojih snova.

„Prije svega, drago mi je što sam imao priliku da upoznam divne i pametne ljude s kojima ću definitivno ostati u kontaktu. Sretan sam da su upravo oni budućnost BiH, a s tom činjenicom svi mi možemo biti sigurni da nam država ostaje u pravim rukama. Ono što im ja mogu još reći jeste da nikad ne odustaju od svojih snova. I kad u životu naiđu na neku prepreku, neka znaju da je to samo takav put, poslije svega toga dolazi ono što su sanjali.“ Darko je dokaz da je put do zvijezda trnovit, ali dostižan. Mi mu želimo puno sreće i osvojenih medalja u nastavku karijere i radujemo se nekom novom, ponovnom druženju.

Emina Adilović