Adisa Bolić, učenica trećeg razreda Tursko-bosanskog Sarajevo koledža i stipendistica Fondacije Hastor je razbila stereotip o matematici kao nauci u kojoj se samo muškarci spominju kao najbolji i osvojila prestižnu titulu najbolje matematičarke u Evropi.

No, Adisa se nije zaustavila na tome. Na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke u Rumuniji, ona je, zajedno sa svojim kolegicama, u najboljem svjetlu predstavila boje Bosne i Hercegovine. Adisa je osvojila zlatnu medalju, što je reprezentaciji Bosne i Hercegovine omogućilo da u konačnom plasmanu bude peta od ukupno trideset devet ekipa koje su uzele učešće.

Fondacija Hastor s ponosom može naglasiti da u svojim redovima ima samo najbolje učenike i studente širom Bosne i Hercegovine. Također, ne možemo sakriti oduševljenje zbog uspjeha naše stipendistice, jer mi uspjehe naših stipendista smatramo i našim uspjesima.

Adisa je jedna od mnogobrojnih koji Fondaciju Hastor čine upravo onakvom kakva jeste – najboljom.

Našoj stipendistici još jednom čestitamo na postignutim uspjesima, te se nadamo da su ovo samo prvi u nizu od uspjeha po kojima ćemo pamtiti Adisu, a da će njeni uspjesi biti motivacija za sve mlade ljude u Bosni i Hercegovini da baštine vrijednosti obrazovanja, jer Obrazovanje je izbor pobjednika!

N. Ohran