Potpisani ugovori o stipendiranju 283 studenta za akademsku 2017/18. godinu

U sjedištu ASA Prevent grupacije danas (11.11.2017.) su potpisani ugovori o stipendiranju studenata stipendista Fondacije Hastor. Ove godine ugovor o stipendiranju potpisala su 283 studenta s različitih univerziteta širom Bosne i Hercegovine.

Studentima su se najprije obratili učitelj Ramo i direktor Fondacije te su prisutnima uputili čestitke i poželjeli uspjeh u novoj akademskoj godini, dok su članovi administracije upoznali studente s osnovnim odredbama ugovora, pravilima Fondacije i načinom njenog rada.

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju studenata kompletirano je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za ovu školsku/akademsku godinu, s tim da će do kraja godine biti objavljen konkurs za stipendiranje manjeg broja studenata.

Ugovore o stipendiranju ove godine potpisala su 704 učenika osnovnih škola, 873 učenika srednjih škola, te 283 studenta što ukupno čini cifru od 1860 stipendista Fondacije Hastor. Prvi put ove godine čak 328 učenika osnovnih i srednjih škola potpisalo je ugovore o stipendiranju.

Svim našim osnovcima, srednjoškolcima i studentima želimo puno sreće, uspjeha i odličnih ocjena u tekućoj školskoj, odnosno akademskoj godini!