Potpisani ugovori o stipendiranju sa 390 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine

U subotu, 16.11.2019. godine, u prostorijama ASA Prevent Grupacije upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za 390 studenata sa različitih univerziteta u BiH.

Nakon potpisivanja 1649 ugovora o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola, Fondacija Hastor je potpisala ugovore sa studentima stipendistima za akademsku 2019/2020. godinu. Radi se o studentima koji su zahvaljujući rezultatima i uspjehu na fakultetu iz prethodne godine zadržali stipendiju, a raspisan je i konkurs sa proširenim kriterijima namijenjen isključivo nadarenim studentima sa visokim prosjekom. Po završetku istog, samo u ovoj školskoj godini Fondacija će stipendirati 2059 učenika i studenata što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u BiH i regiji.

„Čast nam je što smo danas imali priliku potpisati ugovore o stipendiranju sa ovim brojem studenata. Još jedna godina u nizu i rast broja stipendista Fondacije Hastor dokazuje želju da konstantno pomažemo mladim ljudima, ne samo kroz finansijsku podršku, nego zajedno s njima radimo i gradimo njihov uspjeh, ali i ljudskost. Želimo da svi stipendisti, kada jednog dana formalno prestanu biti dio Fondacije Hastor, nastave pomagati drugim ljudima i pojedinačno ispunjavaju misiju Fondacije Hastor kroz unapređivanje svojih lokalnih zajednica. Naglasio bih da je trenutno u toku i konkurs za nadarene studente, te se radujemo novim stipendistima s kojima ćemo nastaviti raditi na pozitivnim promjenama u Bosni i Hercegovini. „ rekao je Seid Fijuljanin, direktor Fondacije Hastor.

Neki od studenata su ugovor o stipendiranju potpisali prvi put, dok je drugima ovo četrnaesta godina kako im Fondacija Hastor pruža podršku. Kao i prethodnih godina, Fondacija Hastor će kod svojih stipendista nastojati razvijati njihove kreativne potencijale i finansijskom pomoći motivirati ih na realizaciju ideja i zadatih ciljeva, kako bi mogli doprinijeti pozitivnim promjenama u bh. društvu.