Ovomjesečni sastanak studenata stipendista Fondacije Hastor je protekao u jako lijepom raspoloženju. Hladni decembarski dan je bio upotpunjen takmičarskim duhom. Studenti podijeljeni u četiri grupe: Proljeće, Ljeto, Jesen i Zima imali su zadatak da u roku od 15 minuta pripreme i prezentiraju skeč, te da se predstave u najboljem mogućem svjetlu.

Pobjednici ovog zanimljivog takmičenja su bili članovi grupe Ljeto, a kao nagradu su dobili poklon karticu Sparkasse Banke u iznosu od 100 KM.
Studenti su odlučili da osvojeni novac doniraju šesnaestogodišnjem Denisu Barti, dječaku koji je rođen tri mjeseca ranije. Nakon uspješne operacije na srcu, Denisu je obavljena i operacija očiju, nakon koje je, nažalost, ostao bez vida. Danas se Denis bori sa još jednim problemom, epilepsijom. Denisove terapije koštaju 3000 eura.

Priča o Denisu je priča o borbi, hrabrosti i životu. Danas je muzika njegovo najveće svjetlo. Svira klavir i često učestvuje na humanitarnim koncertima. Izuzetan je po tome što, unatoč tome što mu je potrebna pomoć, ima volje i snage da pomaže drugima.

Denisova radost je radost Fondacije Hastor.

Berina Daidžić