Stipendisti Fondacije Hastor na ručku sa direktorom Raiffeisen banke

Raiffeisen Banka Front podržala je rad Fondacije Hastor tako što je obezbijedila tri stipendije za stipendiste Fondacije u 2014/15. godini.
Jedan od strateških ciljeva banke jeste i podrška projektima od općedruštvenog značaja, a posebno kada je riječ o projektima fokusiranim na djecu.

U četvrtak, 16. aprila naši stipendisti Neđada, Aljoša i Lejla su imali čast da posjete sjedište Raiffeisen Banke u Sarajevu i ručaju s direktorom banke, gospodinom Karlheinzom Dobniggom. Bili su impresionirani mnoštvom raznolikog sadržaja koji banka nudi, a koji nisu vezani samo za rad s klijentima i druge bankarske poslove. Neđadi se posebno svidio kutak za najmlađe, a Aljoši radovi perspektivnih mladih studenata izloženi u Art galeriji banke.

Nakon obilaska, stipendisti su imali čast da razgovaraju s gosp. Karlheinzom Dobniggom. Kako nam je Lejla kazala, imali su malu tremu u vezi sa samim upoznavanjem i razgovorom. Međutim, nakon nekoliko minuta provedenih s direktorom shvatili su da se radi o običnom čovjeku, koji je svojim trudom i radom došao do zaslužene pozicije. Gospodin Dobnigg je pokazao veliko interesovanje za živote naših stipendista i njihov uspjeh u školi. Sa stipendistima je podijelio tajnu svoga uspjeha te istakao kako se rad i trud uvijek na kraju isplate: „Čovjekovo obrazovanje ne prestaje nakon dobijanja diplome, ono zapravo tek tada počinje. Postavite sebi visoke ciljeve i trudite se da ih ostvarite, sve je moguće samo ukoliko vi to želite.“

Njegove riječi su ohrabrile stipendiste i vratile im nadu u bolje sutra. Nakon ugodnog razgovora, otišli su na ručak gdje im je gospodin Dobnigg ispričao šta mu se najviše dopada u našoj državi.

„Zadovoljstvo nam je što smo bili u mogućnosti da u prostorijama naše banke ugostimo troje divnih i mladih ljudi, stipendista Fondacije Hastor.“

Kao društveno odgovorna kompanija, banka kontinuirano podržava različite institucije i organizacije koje se bave pitanjima djece, unapređenjem životnih uvjeta i zaštite njihovih prava.