Sve što možemo zamisliti, možemo i ostvariti. Iako zvuči kao floskula, gošća u novoj epizodi Podcasta Fondacije Hastor dokazuje da je to zaista tako. Fazira Pivić-Kahriman, iskusna marketing koordinatorica i alumnistica Fondacije Hastor, prisjeća se svog završetka školovanja i pripreme za poslovni svijet te daje konkretan odgovor na pitanje kako i kada početi s ulaskom u poslovni svijet:

Priprema za ulazak u poslovni svijet traje sve vrijeme našeg školovanja. Dok smo još studenti, mi trebamo biti svjesni da će taj proces školovanja završiti i da trebamo aplicirati negdje za posao. Najbolja priprema za sve to jeste da kao studenti budemo uključeni u različite projekte, nevladine organizacije i sl. Fondacija Hastor je izuzetan temelj – odlično može pripremiti buduće uposlenike.

Fazira je s nama podijelila i savjete za kvalitetno napisan CV koji će motivirati poslodavca da poželi upoznati baš nas. Ovo nas je potaknulo i da pitamo kako je Fazira započela svoju karijeru. Vrata koja vode ostvarenju njenih snova i današnje uspješne poslovne žene Faziri je otvorila ASA grupacija:

ASA kao grupacija, kao kompanija bila je moj san. Samim ulaskom, kad sam dolazila u Fondaciju, kad se otvore ona staklena vrata i kad ja ulazim, osjećala sam se kao u nekim holivudskim filmovima. Govorila sam da želim ovdje raditi, to je bila moja ideja i stalno sam pričala svima. Govorili su mi da previše maštam, ali sam sebi opet ponavljala da ću jednom ovdje raditi. To mi se i ostvarilo.

Više od 10 godina naša gošća radi u autoindustriji gdje neiscrpno pokazuje svoju kreativnost, komunikacijske vještine i uspješno poslovanje. Otkrila nam je i kako je biti žena u autoindustriji te kako kreirati dobro marketinšku kampanju:

Link je dostupan na: