U želji da radost punoljetstva podijelimo s našim stipendistima studentima za njih smo, tradicionalno, priredili prigodan program, a ovaj put svečanost smo odlučili održati u prostorijama ASA Instituta. Kao i svake godine, iskoristili smo priliku da se zajedno osvrnemo na dosadašnja postignuća, ali i da najavimo buduće aktivnosti.

Na samom početku sastanka direktorica Fondacije Hastor Lejla Đonlagić čestitala je stipendistima godišnjicu Fondacije Hastor naglasivši da svi zajedno trebamo biti ponosni na to što smo dio jedne ovakve organizacije koja nas već godinama kontinuirano i nesebično uči pozitivnim životnim vrijednostima. Direktorica je ukratko najavila i tok sastanka istaknuvši kako smo i ove godine aktivnosti povodom obilježavanja godišnjice Fondacije Hastor posvetili našim stipendistima jer su oni najbolji primjer djelovanja Fondacije Hastor u društvu.

S obzirom na to da mnogi stipendisti volonteri već godinama vrijedno i marljivo izvršavaju svoje volonterske zadatke, zajednički sastanak odlučili smo iskoristiti kako bismo im čestitali za njihov kontinuirani rad i trud te smo za 20 najvrednijih dodijelili zahvalnice, a oni nisu krili zahvalnost i oduševljenje iznenađenjem koje smo im priredili.

Ovogodišnji sastanak povodom godišnjice Fondacije Hastor iskoristili smo i za dodjelu nagrada za najbolje likovne radove pristigle na naš likovni konkurs objavljen u februaru ove godine. Sve to bili su povodi za zajedničko radovanje, a više o svakoj aktivnosti i tome ko su naši nagrađeni stipendisti možete pročitati u nastavku rubrike.

Posebnu čar sastanku dali su naši stipendisti koji su nas sve zajedno počastili svojim talentima te je čarobnim zvucima svoje violine stipendistica Anja Udovčić na najljepši način otvorila ovu svečanost. Gracioznim plesom i elegancijom naša stipendistica Iman Nur Smailbegović ostavila je poseban dojam i našoj svečanosti dala poseban pečat, dok je Ivan Rajić, naš talentovani muzičar, u veselom tonu svojom pjesmom zatvorio naš sastanak.