Zlatni stipendisti Fondacije Hastor

U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ – Zetra u Sarajevu, 2. decembra održana je 13. po redu Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu. Na dan osnivanja Univerziteta, prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta, prorektori i dekani fakulteta i akademija promovirali su ukupno 5 578 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

Na osnovu Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, 185 najuspješnijih studenata prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa prvog i drugog ciklusa primilo je posebna priznanja – Zlatnu značku, Srebrenu značku i Povelju Univerziteta.

Najviše odličje – Zlatnu značku dobilo je i četvero stipendista naše fondacije: Mia Babić, Lejla Ramić, Anisa Ruhotina i Rijad Muminović.

Mia Babić je prvi ciklus studija na Filozofskom fakultetu (Odsjek za anglistiku) završila ukupnom prosječnom ocjenom 9.57. Lejla Ramić i Anisa Ruhotina, obje studentice Pravnog fakulteta, prvi ciklus studija su također krunisale Zlatnom značkom – Lejla s prosječnom ocjenom 9.85, a Anisa 9.83.

Rijad Muminović je prvi ciklus studija na Elektrotehničkom fakultetu, na Odsjeku za automatiku i elektroniku priveo kraju s prosječnom ocjenom 9.94. Dobitnik je Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, a ujedno je proglašen i najboljim studentom prvog ciklusa na Elektrotehničkom fakultetu.

Svi u Fondaciji smo izuzetno ponosni na naše zlatne studente i iznimna je čast imati ovakve mlade ljude u svojim redovima. Osim što su najbolji studenti na sarajevskom Univerzitetu, Anisa, Lejla, Mia i Rijad važe za naše najvrednije volontere koji svoje slobodno vrijeme rado posvećuju Fondaciji Hastor.

Našim stipendistima upućujemo iskrene čestitke na ovom sjajnom uspjehu!

 

Džulisa Otuzbir