U subotu, 02. jula u prostorijama ASA Prevent grupacije održan je mjesečni sastanak studenata stipendista Fondacije Hastor. Ovom prilikom ugostili smo Vedrana Peršića koji je s našim studentima podijelio znanja i iskustva o prezentacijskim i komunikacijskim vještinama.

 

Vedran je uposlenik Sberbanke gdje vrši funkciju vođe odjela za marketing i komunikacije. Bivši je uposlenik ASA Prevent grupacije i dugogodišnji prijatelj Fondacije Hastor. S obzirom na činjenicu da se svi studenti po završetku studija suočavaju s nemilosrdnim tržištem rada, u Fondaciji Hastor činimo sve da naše studente pripremimo i osposobimo za izazove koji ih čekaju u njihovim profesionalnim karijerama. Vedran je tokom predavanja posebnu pažnju obratio na razvijanje komunikacijskih vještina, verbalnu i neverbalnu komunikaciju i istakao važnost dobrog umijeća komuniciranja na radnom mjestu, intervjuima za posao, ali i u svakodnevnoj komunikaciji. Našim studentima dao je savjete kako da porade na izgradnji samopouzdanja, a poseban akcenat stavio je na obrazovanje i na konstantno nadograđivanje našeg znanja, jer kako ističe, znanje je osnova dobre komunikacije, a za njim dolazi i samopouzdanje, vještine, i najzad, željeni uspjeh.

Koji su to ciljevi komunikacije, vidovi komuniciranja, kako savladati strah od javnog nastupa, osnovi i ciljevi dobre prezentacije – samo su neka od pitanja o kojima je naš predavač govorio, a odgovore i savjete u vezi istih Vedran je našim stipendistima dao na osnovu svog bogatog radnog iskustva. Ova interaktivna i posve zanimljiva prezentacija omogućila je našim stipendistima da sudjeluju u diskusiji, postave pitanje, daju komentar ili pak zatraže savjet od našeg predavača, a na kraju smo se svi složili u istom – prisustvovali smo jako korisnom predavanju i učili o vještinama koje su nam neophodne u svim aspektima društvenog života, a o kojima nas nažalost rijetko uče na fakultetima.

Dž. Otuzbir