Mjesečni sastanci stipendista oduvijek su studentima nudili mogućnost da saznaju nove i inspirativne stvari, pa su studenti stipendisti i na mjesečnom online sastanku održanom 25. oktobra tekuće godine slušali jako korisno i motivirajuće predavanje Emine Hodžić kome je, kao i obično, prethodilo uvodno obraćanje direktora Fondacije Hastor Seida Fijuljanina.

Direktor Fondacije Hastor Seid Fijuljanin započeo je oktobarski sastanak čestitkama svim studentima stipendistima koji su uspješno okončali prethodnu akademsku godinu. Direktor je stipendistima objavio lijepu informaciju da je Fondacija Hastor započela potpisivanje ugovora o stipendiranju velikog broja osnovaca i srednjoškolaca u raznim dijelovima Bosne i Hercegovine koji su dio naše velike porodice. U procesu potpisivanja ugovora o stipendiranju Fondacija Hastor ima pomoć velikog broja studenata stipendista te je direktor uputio posebnu zahvalnost svim studentima koji pomažu u ovom procesu.

Impresivna brojka od 2207 stipendista u čak 135 općina širom Bosne i Hercegovine uskoro će biti veća i na ovomjesečnom sastanku direktor Fondacije Hastor je najavio konkurs za prijem novih studenata stipendista u akademskoj 2021/2022. godini koji su motivisani da doprinesu radu Fondacije Hastor i cijelog bosanskohercegovačkog društva kroz volontiranje koje je jedna od glavnih karakteristika same Fondacije. Za kraj uvodnog obraćanja direktor Seid je poželio puno sreće i uspjeha u novoj akademskoj godini svim studentima stipendistima i sastanak prepustio inspirativnoj djevojci koja je postigla ekstreman uspjeh u svim poljima, a to je Emina Hodžić.

Emina Hodžić je uspješna mlada djevojka iz Sarajeva koja je zahvaljujući svom trudu i radu postigla to da bude prepoznata u mnogim svjetskim kompanijama i da na kraju pronađe posao iz snova. Emina je kroz motivirajuće predavanje uspjela da pokaže studentima stipendistima koliko je svaki početak težak, ali da mi sami svojim trudom i zalaganjem možemo postići izvanredne rezultate koji će nam otvoriti mnoga vrata u budućem profesionalnom životu. Kroz diskusiju sa studentima stipendistima, Emina ih je savjetovala da se ne plaše izaći iz svoje komfort zone, koja ih može u velikoj mjeri ograničavati i sputavati, nego da budu hrabri i da prevaziđu svoje unutrašnje strahove i dileme. Iako to nije lako, Emina je pokazala da upornošću i vrijednim radom svi možemo biti najbolja verzija sebe, verzija koja će i druge inspirisati i motivisati.

Oktobarski mjesečni sastanak studenata stipendista protekao je u inspirativnom duhu koji će zasigurno motivisati mnoge studente stipendiste da još više rade na sebi te učine ponosnom i samu Fondaciju Hastor koja je svojim stipendistima oduvijek bila podrška i vjetar u leđa. S nestrpljenjem čekamo nove studente stipendiste koji će nesumnjivo učiniti našu porodicu bogatijom i većom.

Aleksandra Đukić