Fondacija Hastor je kroz krug svojih saradnika i, slobodno se može kazati, prijatelja koji njeguju iste vrijednosti kakve i ona godinama pokazuje i baštini primjer kako se zajednički može postići mnogo više nego što to možete učiniti sami. To se djelimično oslikalo i kroz realizaciju projekta „Podrška obrazovanju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe“ koji se uspješno provodi uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo koja je prepoznala značaj postojanja jedne zajednice kakva je Fondacija Hastor za mlade ljude ove zemlje.

Općina Novi Grad Sarajevo donirala je sredstva u iznosu od 4.000,00 KM koja će u vidu stipendija biti raspoređena stipendistima Fondacije Hastor koji su u stanju socijalne potrebe i kojima će se na ovaj način u mnogome olakšati njihov put obrazovanja i napretka. Inače, mjesečna stipendija za osnovce iznosi 100,00 KM, a za srednjoškolce 150,00 KM te će donirana sredstva obezbijediti 4 mjesečne stipendije za ukupno 8 stipendista, tačnije 4 osnovca i 4 srednjoškolca. Podrška Općine Novi Grad Sarajevo u realizaciji ovog projekta iznimno je važna kao pokazatelj koliko je bitno da kao društvo zajedno djelujemo i na mnoge načine pomažemo mlade ljude u našoj zemlji. Ciljevi saradnji ovakve vrste su podsticajni i inspirativni s obzirom na to da su usmjereni na osnovce i srednjoškolce koji će u budućnosti, po uzoru na nas, nastojati raditi isto i pri tome razvijati zajednicu pomažući drugima.

Na ovaj način Fondacija Hastor želi zahvaliti Općini Novi Grad Sarajevo na pruženoj podršci u realizaciji spomenutog projekta čiji je osnovni cilj izmamiti osmijehe na lica naših stipendista koji su u stanju socijalne potrebe i osigurati im neophodnu pomoć. U konačnici, možemo kazati kako nas posebno raduje činjenica da je ovom saradnjom mreža prijatelja Fondacije Hastor postala šira i bogatija te činjenica da će iza nas ostati još jedan u nizu uspješno realiziranih projekata čiji je fokus usmjeren na mlade ljude, njihov razvoj i podsticaj.

Pripremila: Almina Šabanović-Kokot