Realizacija projekta „Podrška obrazovanju mladih koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica“ u periodu od augusta do decembra predstavlja nastavak podrške Općine Novi Grad Sarajevo, koja je i ove godine prepoznala značaj našeg djelovanja u lokalnoj zajednici.

Prepoznavši značaj finansijske i mentorske podrške mladima, Općina Novi Grad Sarajevo donirat će sredstva u iznosu od ukupno 3.000,00 KM koja će u vidu stipendija biti raspoređena stipendistima Fondacije Hastor koji su u stanju socijalne potrebe, a ovaj vid podrške će olakšati svakodnevnicu odabranih učesnika projekta i njihovih porodica. Kroz donirana sredstva koja će Općina Novi Grad Sarajevo dodijeliti bit će isplaćene ukupno po 4 mjesečne stipendije za 3 učenika osnovne škole (100,00 KM na mjesečnom nivou) i 3 učenika srednje škole (150,00 KM na mjesečnom nivou).

Podrška Općine Novi Grad Sarajevo i prepoznavanje djelovanja, uloge i misije Fondacije Hastor u društvu dokazuju nam koliko je značajno zajedničko djelovanje u činjenu dobra. Inspirisani ka stvaranju bolje budućnosti za naše mlade zadovoljstvo nam je na našem putu imati podršku.

Kroz krug naših saradnika i prijatelja nastavljamo baštiniti plemenite vrijednosti koje trebaju biti temelj našeg društva za bolje sutra.

Fondacija Hastor se ovim putem želi zahvaliti Općini Novi Grad Sarajevo na pruženoj podršci pri realizaciji projekta „Podrška obrazovanju mladih koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica“ čiji je osnovni cilj pomoći učenicima koji dolaze iz porodica koje su se našle u potrebi. Raduje nas činjenica da su u zajedničkom fokusu djelovanja mladi na kojima ostaje naša budućnost te stoga trebamo širiti plemenite vrijednosti i tkati mrežu prijateljstva koja će postajati sve jača.