Današnja Fondacija Hastor zasigurno ne bi bila kakva jeste bez naših alumnista. Iako su završili sa stipendiranjem, njihova povezanost sa Fondacijom i dalje je izuzetno čvrsta te svojim djelovanjem i danas Fondaciju Hastor pokazuju u najboljem svjetlu. Naši alumnisti nesebično dijele svoja znanja, iskustva i savjete sa novim stipendistima, kako kroz podcast Fondacije Hastor tako i kroz brojne druge aktivnosti Fondacije Hastor.

U duhu njegovanja zajedničke saradnje, 17. aprila održana je prva online sjednica Alumni kluba. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Alumni kluba, kao i predstavljen nacrt rada koji uključuje definisanje prioritetnih aktivnosti i formiranje timova zaduženih za razradu pojedinačnih aktivnosti čime je potvrđena opredjeljenost naših bivših stipendista da nastave širiti misiju Fondacije Hastor. Sjednica je poprimila i svečanu notu, s obzirom na to da je održana tačno na 18. rođendan Fondacije Hastor. Kroz razgovor su se probudila sjećanja na dane volontiranja i sva neprocjenjiva iskustva koja su stečena dok su još bili stipendisti Fondacije. Alumnisti nisu krili zadovoljstvo zbog osnivanja Alumni kluba koji im je stvorio mogućnost za obnovljanje starih prijateljstva koja su zbog daljine ili mnoštva obaveza tinjala.

Sastanak je bio prožet nostalgijom za prethodnim danima, ali i velikim entuzijazmom za dalji nastavak kvalitetnog prijateljstva i saradnje sa našom Fondacijom Hastor. Izuetno smo ponosni da volju i želju naših alumnista da nastavimo djelovati zajedno te se silno radujemo našim budućim aktivnostima