Sa željom da nagradi maštu, kreativnost ali i talentiranost svojih stipendista, Fondacija Hastor je u februaru tekuće godine organizirala Konkurs za najbolje likovne radove, na kojem su pravo učešća imali studenti i srednjoškolci. Radovi pristigli na konkurs pokazuju najdublje emocije prenesene na originalan, maštovit, ali veoma kreativan način. Mladi kreativci Fondacije Hastor još jednom su pokazali da je pravi recept za uspjeh spoj talenta, mašte, inovativnosti i kvaliteta.

Iako je riječ o kreativcima iz oblasti likovne umjetnosti, iz njihovih radova može se još štošta pročitati: empatija, zahvalnost, altruizam, podrška i mnogo drugih plemenitih osobina. Premda su svi radovi zaslužili posebnu nagradu i priznanje, žiri je izabrao one koji su se istakli na najposebniji način pa su na sastanku stipendista Fonacije Hastor uručene nagrade najboljima od njih.

S obzirom na to da je konkurs bio organiziran za studente i učenike srednjih škola, nagrade su podijeljene u dvije kategorije, pa je u kategoriji studenata prvo mjesto pripalo Aiši Avdić, a njena nagrada je Samsung Galaxy S23, drugo mjesto osvojila je Elma Sarajlić osvojivši Lenovo Tab M8, a treće zauzela je Merima Pajalić osvojivši Tesla TV 32E310BH.

U kategoriji učenika srednjih škola prvo mjesto pripalo je Denisi Žarkušić, a njena nagrada je Samsung Galaxy A33 5G, drugo mjesto osvojila je Naida Omerović osvojivši Lenovo Tab M8, a treće mjesto zauzela je Sadika Fišić osvojivši Lenovo Tab M8.

Ovom prilikom čestitamo svim stipendistima – učesnicima konkursa, koji su svoj talent podijelili s nama u vidu predivnih slika.