Kao i prošle godine u mjesecu aprilu, tako su i ovoga puta naše volonterske grupe u cijeloj Bosni i Hercegovini postavile nove standarde u procesu volontiranja. U okviru projekta „Punoljetstvo Fondacije Hastor u znaku dobročinstva“ naši volonteri organizirali su veliki broj aktivnosti širom Bosne i Hercegovine čiji je cilj bio poboljšati i unaprijediti zajednice u kojima žive.

Ponosni smo na naše stipendiste koji nesebično pružaju ruku onima kojima je ona potrebna, šire svoju humanost i postaju uzorni članovi svoje zajednce u svim segmentima. Mjesec april obilježen je raznim aktivnostima, a samo neke od njih su čišćenje i uljepšavanje javnih površina, izrada kartica sa afirmacijskim porukama za građane, izrada hranilica za životnje u školskim dvorištima, ekološke akcije, posjete udruženjima za djecu s poteškoćama u razvoju, izrada slikovnica za djecu oboljelu od raka, humanitarne akcije i volontiranje u humanitarnim udruženjima, posjete staračkim domovima, pomoć starim i iznemoglim licima i dr.

Volonteri Fondacije Hastor zbog ovakvih aktivnosti postaju prepoznati u svojim zajednicama i bivaju uzori budućim generacijama, a kroz projekte poput ovoga Fondacija Hastor ih podstiče na njihovom putu činjenja dobra čvrsto vjerujući da će plodovi našeg zajedničkog rada donijeti korist i napredak cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sretni smo da iz godine u godinu naši volonteri imaju sve bolje i kreativnije ideje kako mogu doprinijeti društvu, ali i unaprijediti svoje vještine i mogućnosti. Na taj način gradimo lančanu vezu među generacijama i čvrsto vjerujemo da će oni biti nosioci brojnih pozitivnih promjena u budućnosti.