U posljednjim otkucajima novembra, zadnjem izdisaju jeseni, kroz maglu i pregršt boja stigli su i novi počeci za naše sudente. Jedanaesti mjesec u znaku novih ispita, učenja, prepreka i bujica nade za budućnost, a s tim i ulazak u novu godinu stipendiranja.

Naime, naša Fondacija je i ove godine, nakon uspješno potpisanih ugovora sa stipendistima osnovnih i srednjih škola, u subotu, 14. novembra u sjedištu Fondacije Hastor održala i svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju i sa studentima stipendistima svih univerziteta u BiH.

U septembru ove godine, Fondacija Hastor dodijelila je 1170 stipendija osnovcima i srednjoškolcima, od čega je 280 novih članova. U subotu, 14. novembra 2015. godine potpisano je 208 ugovora o stipendiranju s trenutnim studentima stipendistima koji su nastavili svoje školovanje i ispunili sve kriterije za nastavak daljeg stipendiranja. U decembru ove godine, Fondacija Hastor će dodijeliti i dodatnih 15 stipendija studentima koji do sada nisu bili dio Fondacije Hastor, a koji su aplicirali na nedavno zatvoren konkurs za studentske stipendije u akademskoj 2015/2016. godini.

Potpisivanjem ovih ugovora studenti su prihvatili pravila i obaveze koje kao članovi ove organizacije moraju ispunjavati da bi ispunili kriterije za redovno stipendiranje.

”Meni je prvenstveno čast i zadovoljstvo što sam dio Fondacije, tima uspješnih i obrazovanih ljudi. Ugovor, sam po sebi svake godine donosi jednu veliku odgovornost s kojom moramo da izađemo na kraj, prije svega kako bismo opravdali povjerenje ljudi u Fondaciji. Jer kao što kažu, jedan krug se zatvara da bi se drugi otvorio, a mi upravo ovaj naš krug moramo zatvoriti pozitivnim uspjehom kako bi i naredne godine ostali dio, kako sam već rekao, uspješnog tima Fondacije Hastor”, kazao je Muharem Karać, student druge godine Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

U 2014/2015. akademskoj godini s ponosom smo proslavili uspjeh 11 bachelora i magistara nauke iz različitih naučnih oblasti. S nadom za još boljim rezultatima, zvaničnim čestitkama našeg direktora Seida Fijuljanina i cjelokupnom ekipom Fondacije Hastor uspješno smo zakoračili u još jednu godinu stipendiranja.

Hanka Mujkić