Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je 13. decembra .2016. u Mostaru dodijelilo novčane nagrade i prigodne poklone za 73 najbolja studenta Federacije Bosne i Hercegovine, za školsku 2015/2016. godinu. Među nagrađenim studentima su i stipendisti Fondacije Hastor, i to njih četvero: Nejra Šubara, Berina Baraković, Alem Merdić i Sakib Bitić. Njihovi uspjesi tokom prošle školske godine su ih svrstali među 20 najboljih u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Fondacije Hastor, koji su ovom prilikom čestitali svim studentima dobitnicima priznanja, te izrazili zadovoljstvo činjenicom da stipendisti Fondacije Hastor nastavljaju nizati uspjehe i ostvarivati izvanredne rezultate. Stipendisti koji su dobili priznanje kao najbolji studenti ističu se svojim radom i zalaganjem i kroz volontiranje i angažman u Fondaciji Hastor, te kao marljivi i primjerni mentori svojim mlađim kolegama, stipendistima Fondacije Hastor.

Prije uručenja nagrada, ministrica se obratila prisutnima, zahvalila se svima onima koji su doprinijeli da ovi studenti postignu ovako visok uspjeh, a posebno nagrađenim studentima od kojih očekuje da ovu zemlju pokrenu naprijed u ekonomskom, a i političkom smislu. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke svake godine nagrađuje najbolje studente u Federaciji Bosne i Hercegovine na prijedlog njihovih matičnih fakulteta. Ove godine su u nominovanju studenata učestvovali svi državni univerziteti iz Federacije BiH.