Stipendisti Fondacije Hastor čak i za vrijeme pandemije nižu uspjehe te time čine ponosnom našu porodicu. Jedan od takvih stipendista je Jusuf Bećirović, učenik Srednje tehničke škole Bugojno. Pored odličnog uspjeha u školi, pronalazi vremena za hobije i vannastavne aktivnosti. Kaže da je za njega sretna okolnost to što su mu glavni hobiji programiranje i igranje igrica, stoga se veoma rado odaziva na pozive za učešća na takmičenjima iz informatike.

U proteklom periodu održano je Općinsko takmičenje iz informatike za učenike dviju bugojanskih srednjih škola. Važno je istaknuti da je, otkako je proglašeno stanje pandemije, ovo prvi put da se takmičenje u toj regiji održava u školskim klupama. Jusuf je na takmičenju osvojio prvo mjesto iz oblasti programiranja i treće mjesto iz oblasti MS alata te je, u timu sa svojim školskim drugarima,  osvojio ekipno prvo mjesto iz oblasti osnova informatike i digitalnih kompetencija.

Takmičenje je bilo veoma zanimljivo i zabavno naročito zbog toga što sam, nakon dugo vremena, tu bio s prijateljima iz razreda.

Njegova želja je da nakon završetka srednje škole upiše Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru te da se u potpunosti posveti području informacijskih tehnologija kao profesionalnom zanimanju. Ističe kako izuzetno poštovanje i zahvalnost duguje Fondaciji Hastor, čiji je stipendista već dvije godine.

Fondacija mi je dosta pomogla, kako novčano tako i psihološki. Drago mi je što postoje oni koji vjeruju u mene i druge mlade ljude u našoj zemlji.

Jusufu želimo da istim tempom nastavi nizati svoje uspjehe u toku školovanja te da postane uzor drugim mladim ljudima. Na ovaj način on, ali i svi drugi stipendisti Fondacije Hastor pokazuju da je ostvareni cilj uvijek vrijedan truda i napora. Jusuf je bez sumnje ponos svoje škole, svoga grada, ali i Fondacije Hastor koja svakodnevno bodri napretke i pozitivne priče svojih stipendista.

Alek Isaković