Naši stipendisti koriste svaku priliku za pozitivno predstavljanje njih samih i Fondacije Hastor. Učešćem na raznim takmičenjima prave sigurnu stazu za uspješno odrastanje.

Desetogodišnji Imran Šehović je učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“. Sa svojih šest godina počeo je trenirati džudo i kroz period od četiri godine imao je priliku biti učesnik mnogih takmičenja. S ponosom možemo reći da je sa svakog od takmičenja donio zlatnu ili srebrenu medalju. Bio je na takmičenjima od Vogošće, Ilidže, preko Tuzle, pa sve do Dubrovnika.

Prvo takmičenje na koje je Imran otišao van granica domovine bilo je takmičenje u Dubrovniku. Tada je osjećao posebno uzbuđenje zbog pokazivanja znanja stečenog na treninzima pred drugom djecom. Budući da je nakon vaganja prebačen u kategoriju koju nije očekivao, osjetio je blagi strah. Ipak, uz podršku mame koju Imran često spominje, uspio se izboriti i kući donijeti zlatnu medalju.

Fondacija Hastor mi je bila od velike pomoći na spomenutom, ali i na drugim takmičenjima. Veoma sam sretan što imam priliku da budem dio porodice Fondacije Hastor čiju ću istinsku vrijednost vjerovatno shvatiti kada odrastem, a ona je već sada moja velika podrška.

Pravi koraci u djetinjstvu često budu od presudnog značaja za dostizanje malih ciljeva kroz odrastanje, a teško je dostići velike ciljeve ukoliko nam mali nisu dovoljno blizu.

Nedžma Latić