Stipendisti Fondacije Hastor su, pored dobrih ocjena u školi, aktivni i u raznim sportskim aktivnostima. Mogu da se pohvale svojim uspjesima kojih je zaista mnogo, a njima ispisuju neke nove stranice naše velike porodične priče. U svim pobjedama, ali i porazima, Fondacija Hastor ponosno stoji uz svoje vrijedne i voljene stipendiste. Jedan od takvih je i sportista Armin Cetin koji trenira karate već osam godina i na nedavnom takmičenju je osvojio zlatnu medalju.

Armin Cetin iz Bugojna je stipendista Fondacije Hastor dvije godine i postiže vrlo dobre rezultate trenirajući karate još od prvog razreda osnovne škole. Armin kaže da je svaki početak težak, pa tako i njegov. U početku nije bilo puno značajnih rezultata, ali napornim radom i trudom je prije četiri godine počeo ostvarivati zapažene rezultate i svoja prva dostignuća u ovom sportu. Njegove medalje, kojih je zaista mnogo, pokazuju koliko se trud i rad isplate samo ukoliko uložimo mnogo energije i vremena. Armin je prije dvije godine učestvovao na prvenstvima federalnog, državnog i balkanskog nivoa u ovoj borilačkoj vještini. Nedavno je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju na Federalnom prvenstvu iz karatea, a svojom upornošću je unaprijedio taj uspjeh te sada osvojio i zlatnu medalju koja će se pridružiti njegovoj kolekciji.

Nedavno je u Nikšiću (Crna Gora) održano jedno od najkvalitetnijih i najmasovnijih međunarodnih takmičenja u posljednje vrijeme koje je okupilo preko 700 takmičara iz čak 12 zemalja. Iako je konkurencija bila velika, Armin je uspio da se plasira u finale i osvoji zasluženo prvo mjesto. Armin se borio u kategoriji kadeta i ovom pobjedom je obogatio Bosnu i Hercegovinu još jednom zlatnom medaljom u karateu.

Mislim da je dobro baviti se sportom jer na taj način imamo neku obavezu koja je dobra za nas i naše zdravlje.

Ovaj uspješni mladi sportista se pored karatea bavi i rukometom, a u slobodno vrijeme voli da vozi biciklo. Ono što mu je jako važno u životu jeste Fondacija Hastor i volontiranje s mentorskom grupom s kojom voli da se druži.

Fondacija Hastor je prepoznala moj trud i rad i zahvaljujući njihovoj moralnoj i finansijskoj podršci, kao i mentorima s kojima volontiram, uspio sam postići vrlo dobre rezultate.

Aleksandra Đukić