Fondacija Hastor može se pohvaliti marljivim, ambicioznim i uspješnim stipendistima koji ostvaruju zapažene rezultate na polju obrazovanja i nauke. Dakle, tim Fondacije čine mladi ljudi koji doprinose njenom radu, unapređujući ga svojim znanjem i vještinama. Upravo takve vrijednosti i predanost volonterskom angažmanu u okviru Fondacije Hastor iz mjeseca u mjesec stipendistima donose titulu Stipendiste mjeseca. U nastavku čitajte o stipendistici koja je tu titulu odnijela ovaj mjesec!

Naša draga stipendistica Selma Omerović rođena je i odrasla u Sarajevu i ima 22 godine. Po završetku osnovne škole, upisala je Poslovno-komercijalnu i trgovačku školu. Kako se već u srednjoškolskom periodu susrela s ekonomijom kao važnom naučnom disciplinom, odlučila je istim putem nastaviti i u svom daljem školovanju. Trenutno je studentica treće godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za menadžment koji joj je dao mogućnost da se dalje razvija i nadograđuje u oblasti ekonomije. Njen kontinuirani trud i zalaganje kroz različite aktivnosti omogućili su joj da preko deset godina bude stipendistica Fondacije Hastor, ali i to da je ovog mjeseca predstavimo kao stipendisticu mjeseca.

Fondaciji Hastor Selma je pristupila kao učenica osnovne škole i već tada se susrela sa svojim mentorima koji su joj bili istrajna i važna podrška u daljem obrazovanju. S vremenom je i sama postala mentor drugoj djeci te je shvatila važnost međusobnog potpomaganja i filantropije. Filantropija, kao osnovno obilježje Fondacije Hastor, postala je ideal i putokaz našoj Selmi u njenom daljem radu i razvijanju. Posljednjih godinu dana Selma je članica tima za protokol Fondacije Hastor u kojem marljivo i predano izvršava svoje obaveze. Koliko je vrijedna i posvećena svom radu govori i činjenica da Selma nerijetko volontira i duže nego što je predviđeno njenim volonterskim satima kako bi sva pošta koja stigne na našu adresu bila uredno i na vrijeme zavedena u protokol. Fondacija joj je dala prostor i mogućnost da svoje znanje i vještine s fakulteta unaprijedi praktičnim radom, što Selmi itekako znači i koristi.

Svoje slobodno vrijeme naša Selma je usmjerila u korisne aktivnosti s ciljem aktivne i kvalitetne nadogradnje svog znanja. Završila je kurseve engleskog jezika koji sada tečno govori i razumijeva, a uživa i u druženju s prijateljima, voli čitati knjige i širiti svoje vidike putovanjima na različita odredišta. Ističe da je takav način korištenja slobodnog vremena čini bogatijom osobom te da jako voli upoznati drugu kulturu, tradiciju, običaje i jezike.

Kada je u pitanju uloga Fondacije Hastor u njenom obrazovanju i nadogradnji, Selma je istakla da za nju Fondacija Hastor predstavlja drugi dom:

Fondacija Hastor je uvijek bila moja bezuvjetna podrška, motivacija i vjetar u leđa. Zahvaljujući njoj nikad nisam bila bez džeparca i tu sam upoznala mnoge divne ljude koje sada smatram porodicom. Kroz volontiranje sam upoznala i svoju najbolju drugaricu. Pored novčane pomoći Fondacija nam nudi i dalje usavršavanje i napredovanje, stoga ću joj zauvijek  biti zahvalna na podršci koju nam pruža.

Nadamo se da će Selma nastaviti koračati putem uspjeha i da će i u budućim poduhvatima činiti Fondaciju Hastor ponosnom. Želimo joj puno sreće u daljem radu i obrazovanju!

Pripremila: Amina Abaspahić