U subotu, 16.09.2023. godine održana je Osnivačka skupština Alumni kluba Fondacije Hastor, gdje su se na jednom mjestu okupile brojne generacije izuzetno uspješnih mladih ljudi.

Za Fondaciju Hastor ova godina je izuzetno produktivna, obojena novim idejama, projektima i novim počecima, među kojima se našao i čin svečanog osnivanja Alumni kluba Fondacije Hastor.

Druženje je održano simbolično na datum na koji je prije 17 godina potpisan prvi ugovor o stipendiranju s prvim stipendistom Fondacije Hastor. Prvim ugovorom je postavljen kamen temeljac tvrđavi dobra, humanosti, podrške i ljubavi, a svako od stipendista je kroz sve ove godine u toj tvrđavi nesebično ostavljao svoje niti da bi ona danas bila ono što jeste. Dosadašnji uspješan rad koji stoji iza imena Fondacije Hastor posebno se potvrđuje impresivnim brojkama hiljada mladih ljudi, bivših i trenutnih stipendista, kojima je Fondacija olakšala školovanje, pružajući svima jednake prilike za napredak i izgradnju ličnosti u svrhu pokretanja pozitivnih promjena u našem društvu i našoj jedinoj Bosni i Hercegovini.

Na održanoj Osnivačkoj skupštini izabrano je prvo rukovodstvo Alumni kluba Fondacije Hastor, i to u sljedećem sastavu: Marizela Hadžić (predsjednica Skupštine), Emina Sijahović (potpredsjednica) i Alem Merdić (sekretar), koji predstavljaju svijetli primjer alumnista Fondacije Hastor koji su svoje resurse i po završetku stipendiranja stavili na raspolaganje, u cilju unapređenja rada Fondacije za sve mlade generacije koje su sada, a i za one koje će postati njeni stipendisti.

S druženja je poslata poruka zajedništva, jedinstva i duboke povezanosti svih bivših stipendista, a povodom osnivanja Alumni kluba, čestitke rukovodstvu i članovima su uputili i osnivači Fondacije Hastor te im poručili:

“Svjetlo dobrote se ne gasi nikada ako svoj plamen dijelimo s drugima. Kao jedna iskra koja se širi kroz tamne trenutke, naša plemenitost može donijeti toplinu i nadu onima kojima nedostaje. Kroz naša djela ljubaznosti i saosjećanja, možemo osvijetliti put drugima i pokazati im da je svijet pun ljepote, solidarnosti i mogućnosti. Svaka mala inspiracija koju pružimo drugima može pokrenuti lanac pozitivnih promjena koji će se nastaviti kroz vrijeme. Dakle, neka se naše svjetlo ne gasi, već neka bude vodilja koja pokreće druge da se pridruže u stvaranju svijeta ispunjenog dobrotom i razumijevanjem. Tako ćemo zajedno ostaviti naslijeđe koje zrači ljepotom i nadom za buduće generacije.”