Podržali implementaciju projekta „Pisanje projekata po standardima Europske unije“

U oktobru, tačnije 17, 18. i 25. oktobra održane su radionice u sklopu realizacije projekta „Pisanje projekata po standardima Europske unije“. Projekat je implementiralo udruženje Centar za razvoj i socijalno poduzetništvo u partnerstvu sa udruženjem Svitanje. Prepoznavši vrijednost i potrebu implementacije jednog ovakvog projekta Fondacija Hastor je odlučila pružiti svoju podršku pri samoj realizaciji. Svoju podršku pružila je i općina Novi Grad u čijim prostorijama je izvršena svečana dodjela certifikata učesnicima ovog projekta.

Motivisani uspjehom postignutim na svom prvom projektu, članovi udruženja Centar za razvoj i socijalno poduzetništvo su odlučili implementirati još jedan projekat pod nazivom „Edukuj se i pokreni biznis“ te na taj način još jednom doprinijeti unapređenju svoje zajednice i društva. Radionice u sklopu ovog projekta održat će se 12, 13. i 27. decembra na području općine Stari Grad.

O ciljevima projekata, utiscima i očekivanjima nešto više nam je rekao Haris Fadžan, marketing menadžer udruženja Centar za razvoj i socijalno poduzetništvo:
„Projektom ‘Pisanje projekata po standardima Europske unije’ smo željeli pokazati da postoji način na koji možete realizovati svoje ideje, profesionalno se usavršiti u različitim sferama poslovnog života i istovremeno raditi na rješavanju problema u svojoj okolini. U projektu su učestvovala 34 polaznika seminara, koji su pokazali nivo kreativnosti, ozbiljnosti i posvećenosti radu, koji je premašio sva naša očekivanja te učinio ovaj seminar uspješnim i produktivnim. Svi učesnici su imali samo riječi hvale i za predavača i za organizaciju, tako da mogu reći da smo zadovoljni realizacijom ovog projekta. Projekat „Edukuj se i pokreni biznis“, naš sljedeći projekat, ima za cilj edukaciju građana i građanki o zapošljavanju i samozapošljavanju te o oblasti mikrobiznisa. Edukaciji bi trebalo prisustvovati 25 polaznika, za koje se nadamo da će svoje druženje s našim predavačem maksimalno iskoristiti. U tom slučaju, možemo se radovati još jednoj uspješnoj realizaciji.“

Fondacija Hastor je pružila podršku i za realizaciju ovog projekta uz nadu da će ih biti još mnogo, te da će i drugi prepoznati važnost realizacije ovakvih projekata.

Adilović